“Natura tuturor oamenilor este aceeasi, singura diferenta consta in obiceiurile lor” – spunea Confucius. Sunt oare obiceiurile importante? De fapt, obiceiurile corecte sunt o sursa de motivatie. Realitatea e ca suntem sclavii obiceiurilor proaste. Natura umana este in cautarea permanenta a unor sabloane, care vor permite rezolvarea unor lucruri in modul “autopilot”. De aceea este important sa dezvoltati obiceiuri pozitive, care va vor creste motivatia si va vor face viata mai usoara, rapida si mai buna:

obiceiuri motivationale

1. Trezirea inaintea zorilor

Oamenii de succes au tendinta de a se trezi foarte devreme. Este ceva magic in aceasta trezire inaintea soarelui. Aceasta este o perioada de liniste si e cea mai importanta, inspirationala parte a zilei. Cei care au acest obicei spun ca inainte nu-si traiau viata pe deplin, pana cand au inceput sa se trezeasca la 5 dimineata. Incercati si probabil peste o luna va veti uita cu mila la acele luni cand dormeati pana la pranz.

2. Pasiunea pentru citit

Daca e sa inlocuim o ora irosita in fata calculatorului sau a televizorului cu cititul unei carti, veti deveni o persoana mult mai educata. Veti putea face multe lucruri, care cu timpul vor veni de la sine. Raspunsurile la intrebari vor veni mai rapid si usor. Cum zicea Mark Twain – „Un om care nu citeste carti bune, nu are nici un avantaj fata de acela care nu poate citi.”


3. Simplificarea

Pentru a putea simplifica unele lucruri trebuie sa eliminati ceea ce este inutil. Important e sa simplificati tot ce este posibil de simplificat. Asta se refera si la obiectele inutile. Dar sa faceti acest lucru nu e intr-atat de usor, trebuie practica si rabdare. Acest proces va vor sterge si emotiile negative din cap si de asemenea va reduce grijile si stresul. Adevarul va fi intotdeauna acelasi: cu cat e mai simpla viata dumneavoastra, cu atat mai multa placere primiti de la ea.

4. Incetinirea

E imposibil sa va bucurati de viata cand sunteti inconjurat de graba, stres si haos. Trebuie sa gasiti o perioada de liniste pentru dumneavoastra. Incetiniti si ascultati-va vocea interioara. Daca veti adopta obiceiul de a va trezi la 5, acesta poate fi timpul dumneavoastra de liniste.  Acesta va fi timpul dumneavoastra, cand veti putea  respira adanc,  gandi, medita si crea.

5. Antrenament

Lipsa de activitate fizica distruge sanatatea oricarei persoane, plus ca aveti de pierdut si la capitolul memorie, in timp ce exercitarea constanta a acesteia va va aduce doar beneficii. Cei care cred ca nu au timp pentru efectuarea unor exercitii fizice, mai devreme sau tarziu vor trebui sa-si gaseasca timp pentru boala. Sanatatea ta – realizarea ta. Sportul poate fi practicat oriunde, chiar si acasa.

6. Practica zilnica

Exista o observatie: cu cat o persoana practica mai mult, cu atat ea are mai mult succes. Norocul este locul unde practica se intalneste cu succesul. Fara practica, pasiunea dumneavoastra se va „dizolva” si o veti lasa in curand. Talentul nu poate supravietui fara pregatire. Mai mult decat atat, nu e intotdeauna nevoie de talent; vointa si practica il pot inlocui. Fiti intotdeauna pregatit si atunci cand va aparea ocazia, fiti gata sa o prindeti.

7. Mediul

Asta e unul dintre cele mai importante obiceiuri. Acesta va va accelera succesul mai mult ca orice. Inconjurati de oameni entuziasti, plini de idei si energie pozitiva – este cel mai bun sprijin. Aici veti gasi sfaturi utile, impulsul necesar si sprijin. Putem spune ca nivelul a ceea ce puteti realiza in viata este egal proportional cu mediul dumneavoastra.

8. Faceti-va un jurnal pentru multumiri

Acest obicei creaza miracole. Fiti recunoscator pentru ceea ce aveti si depuneti eforturi pentru a deveni mai bun. Fiti sigur ca avand un scop in viata, va va fi mult mai usor sa gasiti oportunitati. Tineti minte ca multumind si fiind multumit va va face sa va simti mai bine. In fiecare seara, inainte de a merge la culcare, scrieti un singur lucru pentru care sunteti recunoscator. Si minunile nu se vor lasa asteptate!

9. Fiti persistenti

Numai a 303-a banca a hotarat sa-i ofere sponsorizare lui Walt Disney pentru crearea Dinseyland-ului. Au fost nevoie de peste un milion de poze si 35 de ani de munca pentru ca poza lui Steve McCurry „The Afghan Girl” sa fie echivalata cu creatia lui Da Vinci „Mona Lisa”. 134 de edituri au respins cartea lui Canfield si Mark V. Hansen „Supa de pui pentru suflet”, inainte de a deveni un mega bestseller. Edison a avut 10.000 de esuari inainte ca sa creeze becul. Vedeti diferenta? Daca doriti sa faceti din hobby-ul dumneavoastra afacerea de senzatie, fiti persistent. Totul depinde de dumneavoastra!