Orice film motiveaza, in felul sau, dar fiecare are un fundal psihologic diferit si o incarcatura emotionala puternica. Ele ne indeamna sa muncim, sa fim mai activi, sa ne schimbam modul de a trai si atitudinea fata de anumite lucruri. Cele mai bune 10 filme motivationale : capodopere ale cinematografiei internationale.

247626-1366x768

Cele mai bune 10 filme motivationale

Cele mai bune 10 filme motivationale :

1. Moneyball

Ecranizarea dupa cartea lui Michael M. Lewis a aparut in cinematografe in anul 2003. Povestea urmareste echipa de basebal din Oakland si directorul acesteia, Billy Beane. Scopul lui este sa creeze o echipa de basebal capabila sa faca fata concurentei, in ciuda problemelor financiare cu care se confrunta.

2. Boiler Room

Filmul arata un mediu de afaceri corupt, bazat pe inselarea clientilor. Boiler Room este o camera, care pare ca “fierbe” de pasiuni, un loc teribil, care poate servi ca atmosfera de lucru doar pentru oamenii cu perspective paradoxale asupra vietii.

3. Yes man

Eroul principal se afla intr-o permanenta stare de depresie si spune de fiecare data „NU” prietenilor sai, cand acestia il invita undeva. Numai ca intr-o buna zi, el incheie o intelegere prin care trebuie sa raspunda cu „DA” la orice propunere.

4. Knockin’ On Heaven’s Door

Soarta ii aduna pe toti protagonistii peliculei intr-un spital, unde medicii le pun un diagnostic sumbru – moartea. Tuturor le-a mai ramas doar cateva ore de trait. Evenimentele se desfasoara intr-un ritm alert: ei fura o masina cu un milion de marci germane, in portbagaj si fug din spital.

5. Pay It Forward

Imaginati-va ca indepliniti o favoare importanta cuiva si ii cereti in schimb, sa va multumeasca prin a indeplini o favoare altor trei persoane, care la randul lor trebuie sa multumeasca altor trei si tot asa mai departe, la nivel global, imprastiind caldura si bunatate. Cat de efectiva poate fi aceasta idee? Elev in clasa a saptea, Trevor McKinney hotaraste sa verifice aceasta incepand lantul faptelor bune.

6. Wall Street: Money Never Sleeps

Dupa ce si-a incheiat contractul, fostul raider corporatist, Gordon Gekko, iese din inchisoare intr-o lume noua, complet schimbata, in pragul unei crize financiare. El este un „dinozaur” ale carui metode sunt deja invechite, iar reputatia proasta nu-l ajuta deloc. Pe el il alege ca partener, tanarul trader Jacob Moore. Moore ii propune lui Gekko o intelegere: el il ajuta sa-si imbunatateasca relatiile cu fiica lui, cu care nu a mai vorbit timp de 11 ani si care il acuza pe Gordon ca e vinovat de sinuciderea fratelui sau. In schimb, Gordon trebuie sa o ajute pe prietena lui Jacob sa urce in varful scarii financiare.

7. October Sky

Lansarea rachetei sovietice a creat o impresie puternica asupra lui Homer Hickam, din oraselul minier Coalwood din Virginia de Vest. Homer decide sa-si construiasca propria racheta. Este ajutat de trei prieteni si de invatatoarea de la scoala. Numai ca tatal lui Homer – un miner muncitor, il vede pe fiul sau continuandu-i meseria si se impotriveste construirii rachetei.

8. The Intouchables

Bogatul aristocrat, Philippe, ramane paralizat in urma unui accident nefericit. Din aceasta cauza decide sa angajeze un ajutor, numai ca alege, in acest rol, cea mai nepotrivita persoana – tanarul locuitor de suburbie – Driss, care tocmai a iesit din inchisoare. In ciuda faptului ca Philippe este imobilizat in scaunul cu rotile, Driss reuseste sa-i condimenteze rutina zilnica aducand spiritul aventurii in viata.

9. What Dreams May Come

Dupa ce moare intr-un accident auto, Chris Nielsen devine nemuritor. El incearca sa ramana alaturi de frumoasa sa sotie Annie, care este muritoare. Cu ajutorul duhului, care ii este dat ca insotitor, el incepe sa se obisnuiasca cu noul mod de viata. Numai ca sotia sa, innebunita de durere se sinucide si este izgonita in iad. El incearca din rasputeri sa o gaseasca, pentru a fi alaturi vesnic. Doar ca nimeni nu a reusit pana acum sa salveze un suflet pacatos. Cu ajutorul prietenilor sai din Rai, Chris se angajeaza in cea mai periculoasa si chinuitoare calatorie din viata sa de dupa moarte.

10. The Pursuit of Happyness

Chris Gardner este tatal unui baietel de cinci ani si isi educa singur copilul. Chris incearca sa-si faca copilul fericit. El lucreaza ca vanzator, dar salariul nu-i permita sa plateasca intretinerea si sunt dati afara din apartament. Ajunsi in strada, tatal se angajeaza ca specialist intr-o companie, dar si acolo salariul este sub limita normalului. Insa Chris si-a jurat sa-si creasca fiul in ciuda greutatilor.