El este fondatorul Duty Free, are 81 de ani, a facut o avere de 7,5 miliarde de dolari. Cu toate acestea nu are masina, zboara in clasa econom, locuieste intr-un apartament inchiriat. Chuck Feeney poarta un ceas digital de 15 de dolari si o camasa mototolita. In tara de origine – Irlanda, este luat drept turist american. El prefera restaurantele fast-food, bunurile de larg consum si foloseste metroul sau taxiul.

Chuck Feeney

S-ar putea sa-l numim un „zgarcit”, care se agita pentru fiecare banut, asta doar in cazul in care nu era cunoscut faptul ca in ultimii 30 de ani, Chuck Feeney a oferit in scopuri caritabile  mai mult de 6 miliarde dolari. Banii au fost cheltuiti pe educatie, sanatate, stiinta, pentru intretinerea caselor pentru batrani in Statele Unite ale Americii, Vietnam, Australia, Africa de Sud, Irlanda si Insulele Bermude. El nu intentioneaza sa se opreasca, ci planuieste ca pana in 2016  sa dea  restul banilor pentru gesturi nobile.

Mai mult decat atat, acest om bogat si extravagant, nu este interesat in bani si faima: daruind miliardele sale el a incercat sa ramana in umbra faimei, iar primii 15 ani a facut asta destul de bine, pentru ca nimeni nu stia despre munca lui de caritate. Apoi a venit “dezvaluirea”, cu toate ca dupa, Feeney s-a comportat foarte modest; de exemplu este cunoscut faptul ca pana in anul 2012, el a dat nu mai mult de 5 interviuri.

Chuck Feeney este o persoana uimitoare. Incepand afacerea, el a fost capabil in cativa ani sa  puna pe picioare un „Imperiu” cu 200 de angajati in 27 de tari. Veniturile sale au crescut extraordinar, cu toate ca cele mai multe dintre ele au mers imediat la o organizatia de caritate „Atlantic Philanthropies”.

“Sunt convins ca este mult mai distractiv atunci cand dai bani si ai posibilitatea sa vezi cum datorita acestor gesturi caritabile se  construieste ceva bun, cum ar fi un spital. Acest lucru este logic – de a investi in fapte bune, si sa nu le pui intr-un cont bancar si sa le permiti sa creasca si inca o data sa creasca ” – spune Feeney.

Bill Gates l-a numit pe Chuck un model ideal, mentionand ca acesta este cel mai bun exemplu al modului de a face bine in viata.