Sporturi extreme au luat amploare pe meleagurile noastre, in speta sporturile gravitationale si devine din ce in ce mai popular, atat in randul tinerilor, cat si printre ,,gazetarii” contemporani. Articolul ce urmeaza se justifica ca sperand sa lase un impact placut, intrucat la conceperea acestuia au luat parte artisti practicanti a sporturilor extreme.
O persoana neavizata ar intreba, in mod rational “de ce isi risca acesti tineri sanatatea?”
John Lennon releva un adevar crud, la intrebarea “ce ai vrea sa faci in viata?”, el a raspuns “vreau sa fiu fericit”. Profesorul care i-a adresat intrebarea a presupus ca acesta nu a inteles intrebarea, dar muzicianul i-a raspuns: “nu, cred ca dumneavoastra nu intelege-ti sensul vietii!”. Tocmai de asta, cateva vanatai sunt un obstacol mic in schimbul fericirii.
Nu auzi pe nimeni strigand pe stadion: “uite-l pe ala cat e de nebun, cum loveste o bucata de cauciuc”, dar pe de alta parte, auzi frecvent pe strada “ti-a ramas mica bicicleta ?”, “n-ai voie cu patine in autobus”, “ai iesit cu sertarul la plimbare?”, “fa o schema baiatu!” etc. De ce se intampla asta? Din cauza faptului ca publicul nu este inca nici informat, nici deschis la alte sporturi, decat la cele deja consacrate.
Dupa bunul obicei romanesc sporturile ,,diferite” sunt inca in fasa. Articolul, pe care il scriem acum, vine ca un strigat in linistea ce ne bantuie de atata timp. Ce cerem? Daca nu o urma de recunostinta pentru cei care practica si promoveaza aceasta cultura, macar cunostinta de cauza.
Cum sunt limbajele universal, matematica sau arhitectura, la fel si sportul aduce aproape oameni din culturi si locatii diferite, mai mult decat atat sporturile extreme fortifica relatiile intre oamenii ce impartasesc pasiunea. Insa si morfologia expresiei “sporturi extreme” duce cu gandul la impingerea limitelor umane din ce in ce mai departe. Inimaginabilul devine posibil, iar expresia “repetitio est mater studiorum” capata sens avand in vedere ca in spatele performantei stau ani de exercitiu.
Majoritatea oamenilor privesc cu retinere astfel de sporturi, datorita viziunii fataliste asupra vietii, neconstientizand ca orice lucru extraordinar prezinta o serie de riscuri, dar rezultatul il aduce pe protagonist intr-o stare de implinire sufleteasca.
Pe langa dezvoltarea simturilor, practicantii de sporturi extreme sunt deobicei primii care stabilesc noi recorduri. Sporturile extreme pot starni instinct primordial si sa insufle o dragoste pentru miscare. Nu se poate stabili cel mai bun, cel mai greu, cel mai spectaculos sport extrem, ci mai degraba cel mai potrivit, cel care te faci sa te simti cel mai bine.
Motto: ,,Esti definit de ceea ce lasi in urma!”
Articol scris de: Cohal Calin si Lungu Iulian special pentru www.shosho.ro © 2013 All rights reserved
- Facebook0
- LinkedIn0
- Facebook Messenger
- Total: 0