1. Stomatolog

Nu e nici un secret faptul ca dintii albi si ingrijiti sunt una dintre cele mai importante componente ale bunastarii si increderii in sine. Medicul dentist trebuie sa va fie prieten si vizitat de 2 ori pe an. Doar asa veti putea asigura sanatatea dintilor si preveni aparitia cariilor sau altor consecinte mai grave. Multi dintre noi amana vizita la stomatolog. Nu astepta ziua cand medicul iti va spune: „Aceasta agravare putea fi evitata daca veneai la timp.” Atunci problema putea fi rezolvata rapid si ieftin.

2. Asigurare

Economisind pe asigurare, cred ca e cea mai stupida modalitate de a economisi bani. Nervii si pacea sunt cu mult mai importante si scumpe. Suma asigurarii nu este chiar atat de mare, daca e de imaginat riscul pe care il acopera.

3. Produse de calitate

Reduceri, lichidari de stoc, asa ne atrage atentia industria moderna sau mai bine zis marketingul. Dar una e bluza de anul trecut si alimentele care au expirat ieri. Nu economisiti pe mancare sanatoasa fiindca mai tarziu veti plati o viata intreaga. Iar daca un produs la reducere vi se pare suspect atunci nu-l cumparati.

4. Imbracaminte si incaltaminte

Economiile pe haine si incaltaminte trebuie facute cu cap. Desigur, nu trebuie sa platesti toate brandurile si designerii vestiti. Cu toate acestea nu te cobori la ceva de calitate inferioara. La urma urmei, hainele ieftine vor fi mai scumpe deoarece dupa prima spalare se decoloreaza si va trebui sa-ti cumperi altele.

5. Reparatii

Daca aveti probleme cu chiuveta, un geam stricat, trebuie de inlocuit conducta etc. nu astepta invitatii. In cazul dat ori faci tu totul ori angajezi persoane care se pricep. Daca te hotarasti sa le repari singur asigura-te ca poti. Dar daca angajezi pe cineva asigura-te de experienta lor sau intreaba prietenii poate ei iti recomanda pe cineva. Nu lasa niciodata ceva stricat, fii barbat si ai grija de casa ta.

6. Odihna si somn

Noi intotdeauna  ne grabim sa castigam cat mai multi bani, luand sarcini suplimentare. Ramai dupa program, lucrezi in weekenduri. Astfel mai putin timp pentru a petrece cu familia, nu dormi suficient. In acest caz nu ai de ce sa te miri ca productivitatea ta a scazut, memoria si concentrarea se inrautatesc. Noi reusim mai putine lucruri astfel petrecem si mai mult timp la serviciu. Este un cerc vicios. Opreste-te, incearca o vacanta, du-te undeva, sau chiar ia-ti o „noapte libera” ca sa dormi bine! Pe sanatate nu se economiseste.

7. Educatie, dezvoltare si formare

Ai vrut mereu sa-ti cumperi o carte interesanta si utila, sa te duci la cursuri de limbi straine sau de perfectionare, dar te simti rau cand vezi cat trebuie sa platesti? Nu te zgarci! Educatia – este unul dintre acele lucruri in viata care nu are valoare si se rascumpara rapid. Autoeducarea iti va aduce in viata siguranta, fericirea, increderea in sine, promovarea la locul de munca, o multime de oportunitati! Toate acestea ne duc la o crestere constanta de venituri.

Noi oamenii facem toate invers. Eu singur am observat cu rudele mele economisesc pe toate punctele de mai sus si peste cativa ani ii aud cum la unul a facut accident si nu avea asigurare, celuilalt trebuia sa-i scoata un dinte fiindca nu s-a adresat la timp, iar altuia i s-a spart conducta si a inundat toata casa. Nu fiti zgarciti si ganditi-va ca toate astea se rascumpara si va vor duce la venituri si mai mari. Largiti orizonturile.