Un somer a fost sunat pentru un interviu, la compania Microsoft pentru postul de portar. Angajata din departamentul de resurse umane i-a pus cateva intrebari, iar la sfarsitul conversatiei i-a cerut sa lase o adresa de mail pentru comunicare.

356-1366x768

– Ce este un ‘mail’? a intrebat omul. Nu am calculatorul acasa.

– Atunci nu putem sa va angajam, dumneavoastra practic nu existati in lumea virtuala- a raspuns angajata de la departamentul de resurse umane.

Barbatul trist, cu ultimii 10 dolari in buzunar, ce sa faca? Ii vine o idee. Se duce la piata, cumpara cateve kilograme de mere si incepe sa mearga din casa in casa pentru a oferi aceste mere contra-cost. Cateva ore mai tarziu, somerul si-a dublat capitalul. Apoi, a cumparat mai multe kilograme de mere si le-a vindut cu mult succes.

In acea zi, somerul a castigat 150 de dolari si a realizat ca poate trai cu astfel de venituri. In fiecare dimineata mergea la piata, cumpara mere si le vindea la oameni umbland din casa in casa. Dupa ceva timp si-a cumparat o masina, apoi a deschis o firma pentru livrarea merelor, iar in cativa ani detinea un lant de magazine alimentare.

Acum multi ani mai tarziu, a decis sa faca asigurare de viata pentru el si familia sa. A vorbit cu agentul de asigurari. Acesta i-a cerut sa lase o adresea de mail. Omul de afaceri, la fel cu multi ani in urma a raspuns:

– Dar nu am adresa de mail, nici nu folosesc calculatorul…

– Nu se poate! zise agentul surpins. Sunteti bogat, aveti o afacere mare, dar e-mail nu aveti! Ganditi-va la ce inaltimi va veti ridica si ce veti realiza daca aveati o adresa de mail!

– Da, as fi fost un portar la compania Microsoft – a spus omul de afaceri.

Morala parabolei: daca nu aveti ceva in momentul de fata, poate nici nu va trebuie?