Omul Zambet, filmul saptamanii: istoria unui om care este nevoit sa zambeasca toata viata a castigat la concursul cinematografistilor.
Actorul si producatorul american, Kevin Spacey (“American Beauty”, “7”) a venit la Moscova pentru a prezenta castigatorul concursului international al tinerilor cinematografisti, Jameson. Este regizorul moscovit Anton Lanshakov. Scenariul lui a fost ales de juriu, in frunte cu Willem Dafoe, care a fost distribuit in rolul principal.

Fara sa ne uitam la cronometraj (filmul dureaza 8 minute), “Omul-zambet” este un adevarat film hollywoodian, cu o vedeta de talie internationala in rolul principal. Este un film cu adevarat bun, care obligatoriu trebuie privit:

“Am avut doua zile de filmare. Doar 2 saptamani pentru a ne pregati si sase scene care trebuiau filmate in diferite locatii. Ceea ce faceam noi era sa muncim incontinu si sa mentinem acest ritm pe platoul de filmare”,  a declarat Anton Lanshakov.
“Vreau sa-i ajut pe oamenii talentati sa faca primul pas spre atingerea telului lor. Anton avea un scenariu interesant si convingator, de aceea am decis sa-i acordam o sansa”, a spus Kevin Spacey.

Anul trecut, castigatorul rus al Jameson First Shot a fost scurt-metrajul “Plicul” cu Kevin Spacey, in rolul principal. Istoria mistica a lui Evghenii Petrov, care le provoaca fiori spectatorilor, a fost filmata de Aleksey Nuzhny.

Jameson First Shot este un proiect comun al producatorului de whiskey Jameson si al actorul recunoscut pe plan international, Kevin Spacey.
In acest an, au fost trimise pentru concurs sute de scenarii din Africa, SUA si Rusia. Fiecare tara isi desemneaza propriul castigator. El primeste posibilitatea de a filma la Holywood cu participarea unor actori cunoscuti. In acest an, in rolul principal la toate filmele castigatoare s-a filmat Willem Dafoe.