Mel Gibson

Actor, director, 57 ani, New York
Interviewed by Steven ‘Frosty’ Weintraub
Theo Ringma / Rex Features

Nu am ucis pe nimeni.
Cea mai mare slabiciune– desfranarea. Dar, slava Domnului, nu mai sunt la fel de incontinent cum am fost odata.
N-am simtit niciodata mania Domnului.
Jurnalistii– rasa de oameni care sunt capabili sa te devoreze de viu.
Daca iubesc pe cei care ma urasc? Nu-mi place de ei, dar ii iubesc.
Iubesc femeile, pentru ca femeia este cea mai buna creatie a lui Dumnezeu. Si daca femeile doresc sa fie la fel ca si barbatii, adica sa coboare la un nivelul mai jos, ei bine, asa sa fie.
Imi place sa fiu tata. Astfel devii mai tanar. De asemenea este o sansa de a incepe viata din nou, sa te uiti la ea dintr-un alt unghi.
De la copii inveti mai mult decat ei invata de la tine.
Prima data m-am gandit sa devin un regizor la 16 ani. Am vrut sa fac un film despre vikingi in vechea limba nordica pe care am studiat-o atunci. Idee stupida, nu? Dar de aceea am devenit un regizor.
Sa joci inseamna sa minti. Arta de a fi actor este arta minciunii subtile, si pentru o lunga perioada de timp am fost platit pentru asta, mintind elaborat in fata camerei.
Toata lumea spune ca Hollywood este o fabrica, dar uita sa spuna ca in aceasta fabrica, fiecare dintre noi este doar un nod mic al mecanismului imens. Daca nodul se rupe, acesta este schimbat.
Sunt de parere ca omul moare incet. Credeti ca multe dintre evenimentele din viata noastra nu sunt etape ale mortii? Oare viata ne spune adio pe bucati?
Am multe temeri diferite. De exemplu, daca se termina laptele pentru cereale in timpul diminetii sau daca cineva vrea sa apuce tare de bilele mele.
Cu cat mai ascuns este raul, cu atat este mai groaznic. Diavolul nu detine un neon deasupra capului- “diavolul”.
Raul isi gaseste calea pentru noi toti, dar exista o tactica folosita la comun: in primul rand raul te convinge ca el nu exista.
Dati drept cadou inghetata dusmanilor.
Ce face cu un om un film bun? IL distreaza? Invata, poate? Sau il ridica? Un film bun, face toate astea dintr-o data. Altfel iti pierzi doar timpul in fata ecranului.
Cele mai multe dintre filme sunt doar un munte de role de film, daca te uitI atent.
Omul de pe ecran si omul in viata reala sunt persoane diferite. Amintiti-va cuvintele lui Cary Grant cand a fost intrebat “Cum e sa fii Cary Grant?” el a raspuns: “Nu am nici o vaga idee despre tipul asta.”
Orice modificari sunt insotite de durere. Daca nu simtiti nici o durere, inseamna ca nimic nu s-a schimbat.
Uneori cred ca cea mai mare putere a mintii umane este capacitatea de a uita.
Cel mai bun raspuns pe care-l poti prima la o intrebare stupida este tacerea.
Visele intotdeauna arata mizerabil pe hartie.
N-am spus ca sunt gata sa mor cu o arma in mainile mele.
Din anumite motive, multi oameni cred ca eu sunt un republican, dar nu este asa. In alegerile trecute nu stiam pe cine sa votez. Te uiti la ei, si in capul tau e ceva de genul “Ei bine, alegerea, este aceasta: doriti sa fiti lovit cu mana sau cu piciorul.”
Cand votezi pentru un candidat independent, constiinta ta nu o sa te doara.
Sunt inca in asteptare pentru sansa mea.
Eu nu ma consider nici australian, nici american. Sunt un hibrid, si am trait cu acest lucru, deoarece, si in Australia, precum si-n Statele Unite ale Americii sunt toate frumoase.
Imi place sa comunic cu australienii americani. Ei sunt mult mai putin precauti in declaratiile sale, si asta da un nivel complet diferit de comunicare.
Corectitudinea politica este terorismul intelectual. Toti nu pot intotdeauna si mereu sa iubeasca pe toti.
La fiecare in parte se gaseste cate un prejudiciu.
Daca ai de gand sa cumperi trei palarii, intai creste inca cateva capuri.
Ce-ai facut, ai facut si trebuie sa recunosti. In caz contrar, arati ca un om care incearca sa impinga inapoi pasta de dinti in tub.