O agenţie de renume mondial a publicat o colecţie de fotografii ale acestui an.

Agenţia de fotografii Getty Images are o tradiţie în a publica cele mai bune fotografii de la cele mai remarcabile evenimente din lume din domeniul politicii, culturii, sportului şi vieţii sociale.

shosho.ro va propune să urmăriţi aceste imagini pentru a rememora cele mai emoţionante, amuzante sau tragice evenimente care s-au întâmplat pe planetă în ultimul timp.

Un regiment de soldaţi la exerciţiile de dimineaţă în provincia chineză Heilongjiang. Temperatura aerului a scăzut până la -30 de grade Celsius.

1reportaj

Emisii de cenuşă din vulcanul Popocatepetl din Mexic. Autorităţile oraşului Tlaxcala au dat alertă: 5 grade pe o scală de 7, toate localităţile pe o rază de 12 km împrejur trebuie să fie pregătite pentru evacuare.

2reportaj

Ursul polar Boris, în vârstă de 27 de ani este sub anestezie. El beneficiază de o investigaţie amănunţită înainte de operaţia la dinţi şi ochi, în clinică veterinară din oraşul Tacoma, statul Washington.

3reportaj

Prinţul William o ajută pe soţia sa, la paradă organizată cu ocazia Zilei Sfântului Patrick în Aldershot; ducesei de Cambridge i-a rămas un toc blocat în grilaj.

4reportaj

Preşedintele SUA, Barack Obama şi Prima Doamnă, Michelle Obama, dansează la balul în cinstea inaugurării. Recent, preşedintele fusese reales pentru al doilea mandat.

5reportaj

Avionul Boeing 777, care aparţinea companiei aviatice a Coreei de Sud, după prăbuşirea în Aeroportul Internaţional din San Francisco.

6reportaj

Zeci de mii de muncitori şi activişti în Jakarta cer mărirea salariului minim şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

7reportaj

Un fulger a lovit cupola Catedralei Sf. Petru din Vatican. În acea zi, Papa Benedict al XVI-lea a anunţat că părăseşte scaunul papal din cauza condiţiilor de sănătate, care nu-i mai permiteau să continue activitatea. Este o întâmplare fără precedent în istoria bisericii catolice moderne.

8reportaj

În unul din saloanele de spa din Jakarta, Indonezia există un serviciu special – masaj cu şerpi. Se crede că pitonii care se târăsc pe corp te ajută să uiţi de grijile cotidiene şi te scapă de stres.

9reportaj

Un participant la protestele organizate în Piaţa Taxim din Istanbul, Turcia din mai 2013.

10reportaj

Actriţă Jennifer Lawrence a aflat că a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun rol feminine în “Silver Linings Playbook”. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc la Teatrul “Dolby” din California.

11reportaj

Vizitatori la Catedrala Sf. Pavel la funeraliile fostului prim-ministrului, Margaret Thatcher.

12reportaj

Cosmonauţii chinezi salută lângă capsula de pe Shenzhou, după aterizarea reuşită în Mongolia.

13reportaj

Israelienii urmăresc un roi de lăcuste în desertul Neghev la frontiera israelo-egipteana. În lună martie a anului curent de pe teritoriul Egiptului un roi de lăcuste s-a deplasat spre Israelul invadându-l.

14reportaj

Un bărbat se ţine de gard în timpul unei val puternic, care a fost cauzat de o cantitate imensă de precipitaţii în timpul ciclonului tropical Oswald. Sydney, Australia.

15reportaj

Pelerinul american din “Nădejdea slavei” refăcând calea lui Hristos pe Via Dolorosa în Ierusalim, în Vinerea Patimilor.

16reportaj

Un cal a căzut în timpul curselor cu obstacole în oraşul scoţian Eyre.

17reportaj

Colaj de fotografii făcute în Piaţa Tianmen din Beijing: în partea inferioară este imaginea cerului pe 23 ianuarie 2013, când nivelului poluării atmosferice a atins nivelul critic.
18reportaj

Un fulger a lovit Willis-Tower în Chicago în timpul unei furtuni puternice.

19reportaj

Privelişte deasupra oraşului New York şi memorialului în ziua când s-au împlinit 12 ani de la atacul terorist asupra World Trade Center (11 septembrie 2013).

20reportaj
Muncitorii se pregătesc se cureţe geamurile Centrului Financiar Internaţional din Shanghai.

21reportaj

Oamenii aduc lumânări la statuia lui Buddha în Thailanda.

22reportaj

Jack Rigby, în vârstă de 2 ani, la funeraliile tatălui său, Lee Rigby în Anglia. Angajatul regimentului regal de infanterie a fost omorât în timpul serviciului în raionul londonez Woolwich. Insciptia de pe tricou: “Tatăl meu este erou”.

23reportaj

Fotbalistul FC Lazzio se bucură pentru cel de-al treilea gol în porţile Cătăniei. Meci de fotbal din campionatul Italiei, stadionul Olimpico din Roma.

24reportaj

Echipă la Red Bull Soapbox Race în Londra. Echipele se întrec cu maşini de curse făcute de membrii echipelor şi se mişca pe o pistă înclinată, sub influenţa forţei de greutate.

25reportaj

Pompierii sting focul în ultima zi a festivalului focului Las Falias din Spania. În această zi se celebrează sosirea primăverii cu artificii şi se ard păpuşi enorme.

26reportaj

Mai mult de 3000 de perechi din rândul enoriaşilor organizaţiei “Biserica Unificării” iau parte la ceremonia de cununie în masă în Coreea de Sud.
27reportaj

Atracţie la festivalul Oktoberfest în Munchen.

28reportaj

În jur de 600 de studenţi de la Universitatea Pedagogică Hebei din China au înnoptat în sala de sport pentru a scăpa de valul de căldură anormală care s-a resimţit în această vară în China. Conducerea universităţii a pornit aparatele de aer condiţionat şi le-a dat studenţilor saltele.

29reportaj

Steagul roşu a zburat pe fata soldatului, înaintea ceremoniei de întâmpinare a prim-ministrului al Australiei, Julia Gillard. Întâmplarea a avut loc în Casa Poporului din Beijing. Julia Gillard a fost într-o vizită oficială în China în timpul Forumului Asiatic Boao din 2013.

30reportaj

Andrew German şi câinii săi în aşteptarea unui nou sezon de vânătoare.

31reportaj

Scorpionul galben luminează în întuneric în timp ce-şi mănâncă prada în pustiul Neghev din Israel. Acest pustiu s-a clasat pe al doilea loc în topul destinaţiilor turistice preferate în 2013.

32reportaj

O dansatoare şi un poliţist la Carnavalul Notting Hill în Londra.

33reportaj
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin s-a scufundat lângă insula Gotland în Marea Baltica, unde a fost găsită fregată scufundată “Oleg”.
34reportaj

Un bărbat cu fiul său în provincia chineză Qingdao, unde a avut loc o invazie fără precedent a algelor verzi. Din iunie au fost evacuate de pe plajele orăşeneşti în jur de 50.000 de tone de alge.

35reportaj

Kate Middleton cu fiul nou-născut în spitalul Sf. Maria din Londra. Bebeluşul George Alexander Luis a primit titlu de prinţ de Cambridge şi este al treilea în ordinea la tronul britanic după tatăl William şi bunicul Charles.

36reportaj2

Ministrul de finanţe al Marii Britanii, George Osborne, se joacă cu copii în timpul unei vizite la o grădiniţă din Londra.

37reportaj3

Fumul a învăluit oraşul Sydney din Australia. Din cauza celor mai puternice incendii forestiere din ultimii 40 de ani, deasupra oraşului este un nor imens de fum.
38reportaj

Sunt studenţii universităţii scoţiene Saint Andrews, în timpul “Raisin weekend”; în acest timp studenţii din primul an trebuie să le mulţumească celor mai mari pentru ajutorul acordat la învăţat. Potrivit tradiţiei, în timpul sărbătorii au loc bătălii cu spumă de râs. Studenţii cumpăra mii de cutii cu spumă de râs şi încep să se “murdărească cu conţinutul acestora”.

39reportaj

Poliţia din Chicago investighează în Illinois omorul unui tânăr de 24 de ani în raionul South-Side.

40reportaj

O activistă a mişcării Femen l-a atacat pe Preşedintele Rusiei, V. Putin, la expoziţia industrială Hannover Messe. Pe spatele ei scrie “Du-te-n ( 4 litere 😉 PUTIN

putin

O brigadă de salvare din Indonezia caută cutia neagră la locul prăbuşirii avionului, în largul coastei insulei Bali. La aterizarea pe aeroportul internaţional “Ngurah Răi” în condiţiile ploii ecuatoriale, pilotul a ratat pistă şi avionul a căzut în apă.

42reportaj

Operaţiuni de salvare după prăbuşirea unei clădiri de opt etaje în Dhaka, Bangladesh.

43reportaj

Steagul american pe ruinele unei case în Moore, după o tornadă devastatoare în luna mai a acestui an.

44reportaj

Participanţii festivalului Patum de Berga în Spania. Festivalul constă în defilarea figurilor mistice şi simbolice, care dansează în ritm de tobe. Are loc în timpul sărbătorii catolice a Sângelui şi Trupului lui Hristos.

45reportaj

Soldat Sheila Smith şi Courtney Burdshou după ceremonia de înregistrare a căsătoriei în Manhattan.

46reportaj

Taurul sta la intrarea în arenă în timpul festivalului San-Fermin din Spania. Festivalul anual spaniol a devenit popular după apariţia romanului lui Ernest Hemingway “Fiesta” (“Şi răsare soarele”) scris în 1926.

47reportaj

Participanţii la “maratonul colorat” în Gold-Coast, Australia.

48reportaj

O imagine a cartierelor inundate din capitala Slovaciei – Bratislava. În acest an, nivelul inundaţiilor a atins un indice record de 1, 030 cm, dar barajele nu au permis ca inundaţia să ajungă până în centrul oraşului.

49reportaj
Un bărbat îşi calmează fiica în timpul potopului din partea sudică a statului Queensland, în Australia.

50reportaj

Papa Benedict al XVI-lea îi salută pe credincioşii aflaţi în Piaţa Sf. Petru din Vatican. Este ultima întâlnire a suveranului pontif înainte de a renunţa la scaunul papal.

51reportaj

Oamenii aflaţi în templul lui Krishna sunt stropiţi cu apă cu vopsea. Acest festival se aseamănă cu sărbătoarea Holli în Barsana.

52reportaj