un dolar

Anuntul afisat in ziar spunea urmatorul lucru: ” De vanzare:  vila langa mare cu 3 etaje,  piscina si  gradina. Pret –  1$ “.
– Ce prostie ! – a mormait boschetarul si a aruncat ziarul. Mergand mai departe  in cautare de hrana, a vazut anuntul pe perete: “Vila de vanzare langa mare,  3 etaje,  piscina si  gradina. Pret –  1$ “.

“Probabil e o greseala de tipar…” – s-a gandit el si a mers mai departe.  A iesit pe bulevard , iar atentia  i-a fost atrasa de un banner imens:  “De vanzare vila langa mare, 3 etaje,  piscina si  gradina. Pret –  1$”.

Boschetarul a devenit foarte curios – oare ce prost a putut sa scrie aceste lucru? –  si a decis sa cerceteze aceasta situatie. Nu avea nimic de pierdut,  cu exceptia ultimului dolar din buzunar. Ajungand la adresa din anunt,  a ramas cu gura cascata vazand acea vila. Timid, a sunat la usa.  O femeie frumoasa a deschis usa.

– Imi cer scuze pentru deranj,  am vazut anuntul dumneavoastra…  Aceasta nu este o gluma?
– Nu, nu, doamne fereste! Totul e corect!
– Si costa 1$? Asa este?
– Da.  1$. Daca sunteti interesat,  puteti vedea vila.

Incantat de ceea ce a vazut,  a dat ultimul sau dolar si a devenit proprietarul  vilei de lux.  Dar totusi a vrut sa stie de ce vila are un asemenea pret.  La care femeia a zambit si a spus:  “Inainte sa moara, sotul meu a declarat in testament  ca-si doreste sa vand vila, iar banii obtinuti din vanzarea sa fie transferati  in contul  amantei sale.  Nu pot sa nu-i indeplinesc ultima dorinta! Anuntul a fost dat acum sase luni, iar dumneavoastra sunteti singurul care a raspuns . Toate cele bune!”, a mai spus femeia, apoi  s-a intors si a plecat.

Morala: Toti primesc o sansa! Trebuie doar sa credem ca imposibilul e posibil.