Lumea admira fotografia inca de la nasterea ei. Cand a fost inventat primul aparat video, multi credeau ca fotografia ca atare va inceta sa mai existe, fiind inutila. Dar noi am invatat sa iubim si imaginile statice, si pe cele in miscare. Acum, in secolul 21, un grup de artisti imbina fotografia cu video printr-un mod neobisnuit, fantastic.

coco-balcony
Fotograful Jamie Beck si partenerul sau, editorul de filme Kevin Burg, creaza imagini frumoase si le transforma in ceva ce este intre fotografie si video.

hot-dog

Ei au numit creatiile sale “cinematografie” (cinema + fotografie)- fotografii cu mici elemente de miscare. Cinematografii pastreaza in compozitiile sale rafinamentul fotografiei clasice si aduc elementul neasteptat de miscare, care are un efect feeric.

newspaper-man

oh-joy
fountain
Crearea  efectului cinematografic  este un proces laborios, astfel ca munca la o singura imagine poate dura o zi intreaga.

train-repeat
bday
inspo
dogfish2-429

Dreaming-cinemagraph-see-image-in-comments

Potrivit lui Beck si Burg, munca lor este un pic mai mult decat o fotografie si un pic mai putin decat un video. Multe dintre miscari sunt atat de blande si subtile incat initial nu pot fi observate. Mai multe miscarii globale ar putea fi deja similare cu un scurt videoclip. Altfel vorbind, intriga se afla in detalii.