1. Niciodata nu mentionati parintii.

Ideea e ca cearta voastra trebuie sa va implice numai pe tine si pe partenerul tau, din aceasta cauza niciodata nu mentionati parintii. Supararea pentru parinti va ramane intiparita atat de puternic, incat nu veti putea scapa de ea ani buni. De asemenea, nu le permiteti parintilor sa se implice in conflictele voastre. Daca totusi s-a intamplat, atunci problema nu va implica doar sotul si sotia, ci ambele familii. O astfel de cearta se poate transforma in ostilitate. Chiar daca intre sot si sotie se va restabili armonia, vor ramane neintelegeri intre familii, care va vor ingreuna viata.

2. Evitati violenta.

De obicei, cearta nu dezvaluie un caracter bun, nici doamne nobile, nici cavaleri galanti. Foarte des perechile angajate intr-o cearta dura nu se rezuma numai la replici acide si trec la violenta fizica. Nu conteaza cat de suparati si de nervosi sunteti, niciodata nu va permiteti (si nu-i permiteti partenerului) sa apeleze la violenta. Durerea pricinuita de persoana draga va distruge iubirea dintre voi.

3. Niciodata nu vorbiti de divort.

Nu conteaza ce cuvinte va adresati unui altuia, niciodata nu pomeniti de divort. Sunt cele mai jignitoare cuvinte care pot fi pronuntate de sot sau de sotie. Va urma divortul daca in timpul certurilor unul din parteneri va aminti constant de el. Suntem siguri ca daca inca va mai iubiti, veti regreta toata viata ca ati divortat impulsiv din cauza nervilor de moment.

4. Nu plecati din casa in timpul certei.

In filme, de multe ori se arata cum sotia/sotul pleaca alergand din casa ca sa-si ajunga jumatatea si sa-si ceara scuze. In lumea reala este putin probabil ca asta sa se intample. Sa pleci din casa in timp ce te certi este cel mai incompetent comportament de care poti sa dai dovada. Cea mai buna metoda este sa taci la replicile partenerului si cand se va calma, sa incerci sa solutionezi conflictul.

5. Nu va culcati in paturi separate.

Trebuie sa va culcati in pat cu partenerul vostru cum ati facut si cu o noapte inainte de a va certa. Este cea mai buna metoda de a termina cu atmosfera tensionata. La inceput, probabil va veti intoarce cu spatele, dar dupa aceea veti adormi, iar obiceiurile vor trece peste toate supararile. Cand va veti trezi, veti descoperi cu uimire ca partenerul se uita la tine si zambeste. Finalul certei.