ramane activ

Aveti deseori nevoie de motivatie pentru a face efort fizic sau a ramane activ? Tuturor ne lipseste uneori. E firesc. Chiar si sportivii de performanta au zile cand simt ca nu pot merge la antrenamente. In acest caz, nu trebuie sa te fortezi si sa creezi o rutina. Daca esti o persoana ce are scopuri ce implica activitatea in sala de sport, atunci va trebui sa treci peste acele zile. Iar daca nu esti genu, atunci de ce trebuie sa te torturezi? Efortul fizic este o parte foarte importanta a oricarui mod de viata sanatos, asa ca trebuie introdus in planul tau zilnic. Dar nu faceti din el un chin. Un studiu din ianuarie 2013 a revistei American Journal of Health Promotion, arata ca activitatile fizice de un minut sau doua, pe care le facem si se care aduna pana la 30 intr-o zi, sunt suficiente. Ele pot fi echivalate cu efortul fizic care il depui la sala.Dar ca sa fim siguri ca lenea nu preia controlul asupra noastra, va propunem sa efectuati urmatorii pasi, zilnic:

* Depuneti un efort ca sa ramaneti activ. Gandeste-te la tine ca la o persoana activa. Ce va face ea, va urca scarile sau va lua liftul? Va face ordine in gradina sau va angaja pe cineva? De fiecare data cand aveti de ales, dati preferinta activitatilor fizice.

* Transforma-te intr-o persoana matinala. In studiul din ianuarie 2013 a revistei British Journal of Nutrition, se demonstreaza ca persoanele care fac gimnastica inainte de a lua micul dejun, ard cu 20% mai multe calorii decat dupa.

* Incercati exploziile de exercitiu. Sunt zile cand sunteti nevoit sa stati doar pe scaun. In acest caz, cand aveti timp liber, incercati sa efectuati o serie de asezari, flotari sau sarituri pentru a ridica rata batailor inimii pentru un minut sau doua.

* Scrieti un jurnal. Este usor sa cadem prada vechilor obiceiuri. Deci, pentru a va asigura ca depuneti efort fizic necesar, notati activitatile intr-un jurnal. Acesta nu trebuie sa contina date tehnice (ex: cate calorii ati ars, etc.). Doar un jurnal care va permite sa vedeti daca ati efectuat 30 de minute de efort fizic sau nu. Dupa o luna- doua, a fi activ ar trebui sa fie ca al doilea eu.

Acestea sunt 4 moduri care, pentru inceput, va vor ajuta sa fiti in forma si sa invingeti lenea.