526067-1366x768

Viața e un carusel, cu urcușuri si coborâșuri, uneori atât de abrupte încât îți pot zgudui profund viața emoțională. E ușor sa cazi în capcană și să agonizezi pentru lucruri pe care nu le poți controla, și tocmai această chestiune e interesant de studiat și analizat. Atunci când pe lângă câteva facturi neașteptate, câteva împrejurări nefericite – cumulate, au crescut tensiunea si stresul în viața mea, și fiecare devenim jucători în jocul “De ce eu?”. Realitatea e următoarea: a te stresa pentru lucruri pe care nu le poți controla nu va face ca problemele să dispară, ci va înrăutăți cu mult situația. Dacă stăm să ne gândim, ne vom da seama că avem multe lucruri pentru care să fim recunoscători: lucruri pe care le-am luat ca atare, ca fiind firești. Eşti stresat, negativist, și nu poți scăpa de gândurile negre? Știu cum e – dar te descurci mai bine decât crezi. Nu mă crezi?

Întreabă-te dacă:

1. Citești acest articol?

Dacă da, iată, ai un instrument important și valoros la dispoziție. Puterea internetului e nelimitată. Poți învăța despre orice dorești, poți lua legătura cu vechi prieteni, poți explora oportunități de muncă, poți căuta și poți intra în comunităţi care te pot sprijini, și poți crea o legături cu oameni din toată lumea.

2. Poți ieși afară fără să te temi că poți muri?

Atentatele si impuscaturile in masa sunt obișnuite în alte țări, așa că, bucura-te ca la tine este atat de simplu.

3. Ai mâncat ceva astăzi?

Unul din opt oameni din lume suferă de foame, așa că fii recunoscător de a nu fi unul dintre ei.

4. Ești stresat  fiindcă nu știi ce să faci cu viața ta?

Bravo! Asta înseamnă că ești ambiţios și nu accepţi orice îți oferă viața. Canalizează-ți energia în activități pozitive, fiindcă agitația duce mereu la ceva bun.

5. Nu îți place locul tău de muncă?

Măcar ai unde să muncești, nu ca cei 500.000± de oameni care sunt în prezent șomeri în România. Dacă visezi să lucrezi cândva ceva ce îți place (și nu ai destui bani să te întreții) sigur un șomer ar fi fericit să facă schimb cu tine, ca tu să poți să îți poți urma pasiunea.

6. Ai un acoperiș deasupra capului?

E bine că nu riști să tremuri de frig în stradă când e vreme rea.

7. Ai avut un eșec recent?

Eșecul e cel mai bun profesor pe care l-ai putea avea, așa că bucură-te că ai învățat o lecție. Nu privi eșecurile ca pe ceva rău și ia-le ca pe ocazii de a învăța ceva. Cu fiecare eșec devii mai bun, și în final singura opțiune rămasă va fi succesul.

 8. Ești nervos fiindcă animăluţul tău a mâncat, distrus sau murdărit ceva?

Înainte de a da drumul nervilor, gândește-te la cât de fericit te-a făcut animăluțul tău de când îl ai și întreabă-te dacă ai vrea să schimbi cu aceste senzaţii cu orice altceva. Nu cred că ai vrea. Dacă țipi la el, nu te vei simți mai bine și nici animalul nu va înțelege care e motivul scandalului, așa că alungă-ți frustrarea.

Locuiești singur și te simți forever alone? Adoptă un animăluț și cu siguranță vei găsi cel mai iubitor și fidel partener posibil.

9. Ai putea sta în picioare acum dacă ai vrea?

Mișcarea ar trebui să fie o expresie de bucurie și mulțumire. Îți poți mișca picioarele, mâinile – și ai un trup care te poate duce oriunde vrei în lume. Data viitoare când te surprinzi lăsând deoparte exercițiul fizic, gândește-te la oamenii care sunt obligați să își petreacă viața într-un scaun cu rotile. Unii oameni nu se pot mișca fiindcă nu pot – tu fă mișcare, fiindcă poți.

10. Te simți mai bine acum?

Dacă acest articol te-a făcut să fii mulțumit de lucrurile pe care până acum le-ai ignorat, te provoc să faci o listă cu fiecare lucru, cât de mărunt, de care ești mulțumit în prezent. Pariez pe toți banii mei că te descurci mai bine decât crezi. Pentru CE ești recunoscător în secunda aceasta? Adaugă la comentarii și s-ar putea să înveselești viața cuiva.