403798-1366x768

Stiati ca nu ne invatam sa zambim , dar ne nastem cu acest talent? Cercetarile au demonstrate ca bebelusul poate schita perimul sau zambet la numai cateva ore dupa nastere.

Exista chiar si o stiinta care se ocupa cu studiul zambetului uman? Aceasta se numeste gelotologiesi are ca scop de a studia efectul zambeului asupre mintii si personalitatii umane.

La fiecare incruntare folosim 43 de muschi faciali, pe cand in timp ce zambesti folosim doar 17. Studiile arata ca tensiunea arterial poate fi redusa cu ajutorul unei stari de bine constanta, de asemenea zambetul ajuta la arderea caloriilor. Un alt avantaj al zambetului este ca ajuta la eliminarea de endorfine si la stimularea serotinei (hormonal care reduce stresul). Un minut de ras sanatos echivaleaza cu 15 minute de efort fizic de pedalare sau 10 minute de vaslit. in plus, face bine inimii si previne infarctul, permite descarcarea agresivitatii, combate stresul.

Este demonstrat ca femeile zambesc mai mult decat barbatii. In medie femeile zambesc de 62 de ori , pe cand barbatii de numai 8 ori.

Zambetul prelungeste viata! Cercetatorii de la  Universitatea Wayne au studiat 230 de fotografii ale unor jucatori faimosi de baseball, publicate intr-un album din 1952. Ei au descoperit ca jucatorii care afisau un zambet larg au trait in medie 80 de ani, pe cand cei care afisau un zambet retinut au trait aproape 73 de ani.

Deci nu va ramane altceva decat sa zambiti cat mai des, atat pentru a va binedispune, cat si pentru a va prelungi viata.