interviu de succes

Este bine sa lucram in companii diferite pentru a capata experienta, relatii, tarire de caracter, etc. Toate acestea cu siguranta vor contribui in viitorul dumneavoastra. Iata cateva sfaturi pentru un interviu de succes:

1. Lucrati la comunicarea nonverbala – Limbajul nonverbal este la fel de important ca si cel verbal, corpul si mintea trebuie sa fie in aromonie mereu. Este in favoarea dumneavoastra sa fiti relaxat, calm, abordabil si increzator in sine.

2. Imbracati-va adecvat situatiei – Nu incercati sa iesiti in evidenta prin culori stridente sau combinatii inedite. Optati pentru o costumatie de tip bussines sau casual. Cu toate acestea nu uitati ca ar trebui sa fie curata si ordonata.

3. Ascultati cu atentie ceea ce zice intervievatorul – oferiti-i atentia dumneavoastra completa si nedivizata, dar fiti atent si la indiciile nonverbale ale acestuia. Dupa care incercati sa purtati un dialog, nu monolog.

4. Nu fiti zgarcit la raspunsuri – dar nici nu vorbiti mult si degeaba. Ramaneti in aria subiectului si vorbiti cand trebuie, insa evitati raspunsurile scurte si la obiect. Cand afirmati un lucru sustineti-l cu argumente, astfel angajatorul va observa abilitatile dumneavoastra de comunicare.

5. Amintiti-va ca aceasta este o intalnire profesionala – nu fiti prea familiar si pastrati o distanta respectuoasa. Lasati intervievatorul sa preia initiativa cand vine vorba de a pune intrebari si a face conversatie.

6. Folositi un limbaj adecvat – Nu folositi argouri sau expresii familiare, de asemenea evitati formulele cu intelesuri duble sau conotatii sexuale.

7. Informati-va cu privire la compania in care veti aplica – Este spre binele dumneavoastra sa aveti un minim de cunostinte despre compania la care poate veti lucra. De asemenea, nu ezitati sa puneti intrebari despre institutia respectiva, asa va veti arata interesul pentru locul de munca, insa aveti grija sa nu picati in cealalta extrema, de-a fi considerat disperat dupa acel post.

 La sfarsitul interviului nu uitati sa spuneti un simplu multumesc, indiferent de alegerea finala pe care o va face angajatorul.