1. Niciodata nu umblati fara vreun document.
Oamenii cu documente in mana dau impresia de angajati care muncesc din greu. Iar persoanele cu mainile goale arata ca si cum doresc sa mearga intr-o cafenea sau se plimba fara nici o grija. In plus, asigurati-va ca luati documentele acasa, cand plecati de la munca creand astfel impresia ca lucrati mai multe ore.
2. Utilizati calculatorul pentru a parea ocupat.
Stand la calculator, cititi despre esecurile sau greselile noului software – asta va arata ca “munca” de observator cazual. Puteti face orice, pe langa activitatile care nu se leaga de munca dumnevoastra. Daca sunteti prins de sef – si asta se va intampla candva – cea mai buna aparare este sa declarati ca sunteti in procesul invatarii noului manualului de utilizare, economisind astfel banii pe care ar fi trebuit sa platiti pentru formarea dumneavoastra.
3. Dezordine pe birou.
Ordinea de pe birou arata ca lucrati putin. Construiti gramezi de documente in biroul dumneavoastra. Pentru observator, activitatea de anul trecut arata la fel ca si cea curenta. Teancuiti-le in inaltime si in latime. Daca stiti ca trebuie sa vina cineva, ingropati documentul de care aveti nevoie la jumatatea teancului si cautati-l din greu in timpul acelei vizite.
4. Casuta vocala.
Nu raspundeti niciodata la telefon daca aveti mesagerie vocala. Oamenii nu va suna ca sa va dea ceva, ci pentru ca dumneavoastra sa faceti un lucru pentru ei. Lasati toate apelurile sa treaca prin casuta vocala. Daca cineva va lasa un mesaj vocal si acest mesaj pare sa insemne „munca”, raspundeti la el in timpul pauzei de pranz sau atunci cand stiti ca persoana respectiva nu este la locul de munca – asta da impresia ca sunteti o persoana foarte responsabila si constiincioasa.
5. Fiti aparent nervos si suparat.
Ar trebui sa va straduiti mereu sa fiti nervos si suparat pentru ca sefii sa aiba impresia ca sunteti mereu ocupat.
6. Plecati tarziu de la biroul.
Plecati intotdeauna tarziu, mai ales atunci cand seful mai este acolo. Puteti citi reviste si carti, pentru care nu exista niciodata suficient timp acasa. Asigurati-va ca in drumul vostru spre iesire o sa treceti pe langa seful dumneavoastra. Trimiteti mesaje importante in afara orelor de munca (21:35 sau 07:05, etc), precum si in timpul sarbatorilor legale.
7. Oftarea artistica.
Suspinati galagios cand sunt multe persoane, in scopul de a da impresia ca sunteti sub o presiune teribila.
8. Omul legenda.
Nu este suficient sa adunati o gramada de documente pe masa. Puneti mai multe carti pe jos. Cel mai bine manuale groase, enciclopedii, astfel incat sa se duca vorba ca sunteti profesionist, avand cunostinte enciclopedice si ca urmaritia aparitia tuturor produselor noi din industrie.
9. Construirea unui dictionar.
Cititi unele reviste importante, de specialitate si invatati ideile inteligente, ca sa le puteti utiliza liber intr-o conversatie cu sefii.
- Facebook0
- LinkedIn0
- Facebook Messenger
- Total: 0
Foarte bune sfaturile. Dar daca seful citeste acest articol am pus-o! :)))
O sa-si dea seama ca nu muncesc!
Parerea mea: munca nu este facuta ca sa-l impresionezi pe sef, colegi sau pe oricine altcineva, munca este mai degraba modul prin care noi, oamenii avem sansa sa ne dezvoltam si sa crestem, desigur asta doar daca suntem destul de curiosi si destul de deschisi catre cunoastere, iar toate sfaturile de mai sus sunt doar pierdere de timp pretios, timp in care am putea efectiv sa facem ceva pentru noi insine.
Sfaturile sunt publicate in rubrica #comic, cred ca asta spune totul.
corect !