Desigur ca in momentul nasterii nu ti-a fost livrat un manual de instructiuni pentru viata. Si daca l-ai fi primit, ar arata asa:

manual de instructiuni pentru viata

Cheia pentru fericirea ta: esti tu insuti!

1. Ai primit un corp, care iti place sau nu, dar e singurul lucru care va fi cu siguranta la dispozitia ta pana la sfarsitul zilelor tale.

2. Va trebui sa meargi la scoala sub numele de “Viata” pe planeta Pamant. Fiecare persoana si fiecare eveniment este “Profesorul” tau universal.

3. Nu exista greseli, exista doar lectii. Ghinionul e o parte integranta a succesului. Momentan nu sunt victime;  numai ca elevii si profesorii se afla  la diferite niveluri.

4. Lectia va fi repetata in diferite forme pana cand ai invatat-o. In cazul in care lectii usoare nu sunt invatate,  ele vor deveni dificile. Cand ai sa intelegi, treci  la lectia urmatoare.

5. Probleme externe – o reflectare corecta a starii tale interne. Daca  schimbi lumea ta interioara – lumea exterioara  se schimba pentru tine.

6. Vei sti ca ai invatat o lectie-  atunci cand comportamentul tau se schimba. Intelepciunea se dobandeste practicand.

7. Nu exista niciun loc mai bun decat aici. Nu exista nici mai bine decat aici. Cand al tau “acolo” devine un “aici”, vei obtine ceea ce va arata din nou mai bine decat aici.

8. Altii sunt oglindire. Tu nu poti iubi sau uri ceva ce este la altii, in cazul in care acest lucru nu reflecta calitatile tale.

9. Viata iti construieste panza pentru pictura, iar tu o pictezi. Daca nu iti asumi responsabilitatea pentru pictarea unui tablou, atunci in locul tau altcineva va desena mult mai bine.

10. Vei obtine intotdeauna ceea ce vrei. Dorintele tale trecute , prezente si  gandurile determina viitorul tau.

11. Raspunsurile  se afla in tine. Stii mai mult decat este scris in carti. Dar ca sa iti amintesti trebuie sa citesti, uita-te in interiorul tau si ai incredere in tine.

12. Astazi e prima zi din restul vietii tale. Tot ceea ce este conceput incepe sa faci azi!