Lucrurile pe care Internetul le-a omoratLucrurile pe care Internetul le-a omorat

In ziua de astazi internetul a cucerit aproape tot ce putea fi cucerit.

 Daily Telegraph a publicat o lista cu “lucrurile pe care internetul   le-a omorat pe parcursul ultimilor ani”.

1. Discutia in contradictoriu pe un ton politicos

Anonimatul utilizatorilor de pe internet este un lucru groaznic. Internetul a “ascutit” tonul pe care se discuta pe forumuri, chat si in comentarii. Unele persoane nu sunt in stare sa accepte ca exista opinii diferite de ale lor.

2. Ascultarea unui album muzical pana la capat

De ce sa asculti 11 piese de pe caseta, doar pentru a ajunge la a 12-a? Poti sa o descarci!

3. Reputatia si viitorul politic

Daca politicianul a avut neinspiratia sa spuna o prostie, nu are nici o sansa sa ascunda asta. Sarah Palin, de exemplu, a facut cateva afirmatii imprudente ce au pus punct carierei sale.

4. Punctualitatea

Veniti la intalnire la timp? De ce, doar puteti sa trimiteti un mesaj ca veti intarzia.

5. Experienta emotionanta a cumpararii primei reviste pentru adulti

Acum pentru a arunca o privire la viata adulta, adolescentul nu mai trebuie sa roseasca in fata chioscului de ziare. Pe de o parte e bine, pe de alta parte nu o sa mai aiba cum sa-si aminteasca de aceste momente timide.

6. Agendele de telefon

Vreti sa aflati cum sa sunati la Sectia de Pasapoarte? “Google” si alte motoare de cautare au ingropat demult cartile groase cu numere care imbatranesc repede.

7. Mitul despre inteligenta pisicilor

Mandrele animale au devenit o tinta: pe Internet sunt o multime de imagini cu descrieri care le ofenseaza demnitatea.

8. Ceasurile

Acum, ceasuri au doar cei care vor sa se laude cu situatia lor materiala. Ceilalti afla ora cu ajutorul computerului, telefonului mobil si inca alte sute de dispozitive.

9. Magazinele muzicale

Sa dai 100 de lei pentru un album nou al unui interpret sau sa-l descarci gratuit de pe internet? Raspunsul este destul de clar, nu?

10. Scrisorile de hartie

Inca putin si posta electronica o va distruge pe cea traditionala, chiar si in cele mai indepartate colturi ale Romaniei. Postasii se vor transforma definitiv in curieri de pensie.

11. Memoria buna

Sa memorezi datele si ordinea presedintilor si tarilor a incetat sa mai fie un avantaj unic odata cu aparitia Wikipedia. Un minut in fata calculatorului si stiti mai multe despre Lupta de la Calugareni decat participantii la aceasta.

12. Timpul liber

Timpul liber a devenit sinonimul timpului petrecut pe Internet. Unde poti sa-l mai pierzi? Sa te uiti pe fereastra?

13. Albumele foto si slide-urile

Facebook si Instagram au inlocuit de mult timp albumele de familie. Este mult mai comod sa arati pozele din Egipt prietenilor si nici nu ocupa loc in casa.

14. Vizionarea in comun a emisiunilor

Vremurile cand difuzarea unui nou episod din serialul anului golea strazile, au apus demult. Astazi pe Internet poti urmari orice emisiune la orice ora.

15. Enciclopediile

Au fost ingropate alaturi de agendele de telefon.

16. Stirile intarziate de la meciurile de fotbal

Transmisiunile online concureaza cu televiziunea: nu numai scorul, dar si cursul meciului pot fi aflate in orice moment.

17. Barfele

Barfele nu mai sunt imprastiate din casa in casa. Pentru ele exista site-uri speciale, unde sunt adunate, inmultite, iar uneori si contestate.

18. Numerele frumoase de telefon

Mai tineti minte cand era considerat prestigios sa ai un numar cu 4 de 7? Cate numere aveti in minte in afara de cel propriu? Salvand numarul in agenda telefonului, nu trebuie sa ne mai batem capul sa-l retinem. Cum sa mai apreciezi frumusetea…

19. Respectul fata de medici si alti profesionisti

La consultatie la medic oamenii inca mai merg, dar inainte de asta de obicei cauta in consultatiile online, forumurile medicale si arhivele site-urilor de sanatate. In spital, apar deja cu diagnosticul pus si plini de scepticism fata de competenta doctorilor.

20. Limbile straine misterioase

Textele intr-o limba necunoscuta nu mai sperie pe nimeni. Site-urile de traducereonline, chiar daca nu redau o acuratete eminesciana, totusi transmit sensul destul de bine.

21. Secretul vietii private

Utilizatorii retelelor de socializare isi posteaza singuri, pe propriile pagini, mai multe informatii despre ei, decat ar putea strange CIA si FBI luate impreuna.

22. Reputatia lui Chuck Norris

Lista cu glumele despre Chuck Norris contine mii de elemente. Este clar ca nu s-a intamplat nimic din acestea, dar este greu de crezut.

23. Jocurile cu creionul si foaia

Spanzuratoarea, lupta pe mare, x si 0 si alte distractii pentru orele de la scoala au fost inlocuite de Internet si telefon. Concurezi cu calculatorul sau cu o persoana aflata la alt capat de lume.

24. Mijloacele de comunicare  traditionale

Orice ziar, care se respecta, are si o versiune online. Iar la o publicatie foarte buna pe site gasesti multe lucruri interesante, care nu ar fi incaput in editia printata.

25. Concentrarea

Poti sa scrii un text pana la capat fara a intra pe un site de stiri si a-ti verifica posta? In asta consta problema: sa muncesti cu ajutorul Internetului, fara a te distrage – pentru asta ai nevoie de vointa de fier.

26. Cunostinte geografice

Cu ajutorul GPS-ului, care poate fi gasit  si in masina si pe telefoane, poti sa afli traseul de la A la B. Cunostintele geografice nu mai sunt necesare.

27. Talentele nedescoperite

“A venit dintr-un loc uitat de lume, a batut drumurile, peste 10 ani l-au observat, dar era prea tarziu” . Astazi ascensiunea geniului este mai scurta. Este destul sa-ti incarci piesa pe Youtube si maine esti deja popular. Sunt o multime de exemple in acest sens.

28. Emotiile inainte de intalnirea cu absolventii

Ce sens are sa te pregatesti pentru intalnirea cu absolventii si in general sa mergi la ea, daca poti gasi toti colegii pe retelele de socializare?

29. Jocurile de carti pe calculator

Inainte, cand nu aveai ce face, trebuia sa joci aceasta prostie. Acum iti mai aduci aminte de ele numai daca nu ai conexiune la Internet, pentru ca in retea sunt mult mai multe jocuri.

30. Cozile la casele de pariuri in timpul unor competitii importante

Pentru a face un pariu pentru meciul Chelsea – Arsenal nu mai trebuie sa mergi nicaieri. Trei click-uri pe un site specializat si daca vei mai ramane cu apartamentul, depinde numai de soarta meciului.

31. Micul dejun, pranzul si cina

Este mult mai interesant sa mananci sandvisul citind bancuri de pe site-uri de glume, nu-i asa?

 – Credeti ca aceasta lista “crimelor” poate fi continuata?