Fiecare dintre cei 44 de presedinti ai SUA a avut propriul stil de a face fata anumitor lucruri. Cum sa te descurci cu 300 de milioane de angajati si media, care te ataca zilnic, asa cum face Barack Obama? Aici sunt principiile lui:

url

Porneste ziua cu o noapte inainte.

Dupa ce sotia si copii se duc la culcare, Obama se apuca de lucru pentru a doua zi. Asta ii permite sa fie pregatit urmatoarea zi. De exemplu la decernarea premiilor Nobel, el trebuia sa sustina un discurs. Ziua nu putea sa-l faca fiindca avea putin timp liber si acela era pe bucati. Astfel, el a scris singur discursul noaptea.

Economiseste energie la luarea deciziilor.

In 1940 Harry Truman avea 12 asistenti. Acum Obama are 100. „Eu nu vreau sa hotarasc ce mananc sau in ce ma imbrac – zice presedintele. E prea mult timp irosit.” Economisirea energiei este evidenta chiar si in lucrurile mici: pe fiecare document el lipeste o foita cu: „de acord”, „de discutat” sau „nu sunt de acord”.

Nu asculta criticile din mass-media.

Richard Nixon avea o lista scrisa a dusmanilor sai. In zilele noastre intr-o lume multipolara, un astfel de „prestigiu”, Obama nu-si poate permite. Critica ajunge pana la el, dar pe televizorul sau merg doar stirile sport.

Pastreaza-ti corpul intr-o conditie fizica buna.

Obama se trezeste la 7 dimineata si isi face exercitiile (cardio sau cu greutati). „Ziua mea este mult mai productiva daca ma antrenez dimineata.” – a spus Obama. Din cand in cand, el mai joaca si baschet cu prietenii sai.

Timpul personal este sacru.

In timpul zilei, Obama are trei intervale in care consilierii sai incearca sa nu-l deranjeze: antrenamentul de dimineata, seara (cina cu familia) si noaptea tarziu, cand el se pregateste pentru ziua urmatoare. Fiicele sale nu prea se intereseaza de afacerile lui, dar cu cea mai mare placere ii zic lui cum au petrecut ziua.