9090-1366x768
1. Jane Orvis – “Geamul”
De cand Rita a fost ucisa brutal, Carter sta asezat la fereastra. Nu se uita la televizor, nu citeste, nu scrie la nimeni. Viata lui e ceea ce vede printre perdele. Lui nu-i pasa cine ii aduce mancare sau ii plateste facturile. El nu iese din camera. Viata lui consta in sportivii care alearga prin fata sa, schimbarea anotimpurilor, masinile, fantoma lui Rita.
Carter nu intelege ca in celula sa nu exista geamuri.

2. Larissa Kirkland – „Propunerea”
O noapte instelata. Cel mai potrivit moment. Cina romantica si lumanari. Restaurant italian placut. Rochie mica si neagra. Par superb, ochi stralucitori, zambet argintiu. Impreuna de doi ani. Este un timp minunat! Dragoste adevarata, cel mai bun prieten, nimeni altcineva. Sampanie! Ofer mana si inima. Pe un genunchi. Se uita lumea? Ei bine, lasa! Inel frumos cu diamant. Obrajii mi se imbujoreaza, un zambet fermecator. Cum nu?!

3. Charles Enright – „Fantoma”
De indata ce acest lucru s-a intamplat, am fugit spre casa sa-i spun sotiei mele vestea. Dar ea nu m-a ascultat deloc. Ea nu m-a observat. Privea prin mine si isi turna de baut. A pornit televizorul. In acel moment, a sunat telefonul. Ea s-a apropiat si a raspuns. Fata i-a devenit palida si s-a incretit. A inceput sa planga amarnic.

4. Andrew E. Hunt – „Recunostinta”
Patura din lana, care a primit-o recent de la organizatia de caritate, ii imbratisa umerii, iar papucii, care i-a gasit intr-un cos de gunoi, nu-l strangeau deloc. Felinarele ii incalzeau sufletul dupa atata intuneric rece… Scartaitul bancii din parc suna atat de familiar pentru spinarea sa. „Multumesc Doamne…”, a gandit el, „viata pur si simplu e uimitoare” .

5. Brian Newell – „Ceea ce vrea diavolul”
Doi baieti stateau si se uitau cum Satana dispare incet. Ochii sai hipnotici inca tulburau mintea copiilor.
– Auzi, el ce a vrut de la tine?
– Sufletul meu, dar de la tine?
– A vrut sa imprumute un ban pentru aparatul telefonic. Zicea ca trebuia sa dea un apel urgent.
– Vrei sa ne ducem sa mancam undeva?
– Vreau, dar nu am bani.
– E in regula. Am eu o multime.

6. Alan E. Meyer – „Ghinionul”
M-am trezit de la o durere cumplita in intreg corpul. Am deschis ochii si am vazut o asistenta medicala langa patul meu.
– Domnule Fushima, a spus ea, sunteti norocos, ati reusit sa supravietuiti dupa bombardamentul de la Hiroshima, de acum doua zile. Acum sunteti in spital si in afara oricarui pericol.
Un pic slabit am intrebat:
– Unde sunt?
– In Nagasaki, a spus ea.

7. Jay Reap – „Soarta”
Nu era decat o cale spre iesire, pentru ca vietile noastre sunt legate intre ele intr-un nod foarte incurcat de furie si placere, dar trebuie de rezolvat cumva toate astea. Ne vom incredinta banului. Daca cade cap– ne casatorim, dar daca e pajura- noi ne despartim pentru totdeauna. Moneda a fost aruncata. Aceasta s-a zguduit, s-a intors si s-a oprit. Vultur. Ne-am uitat unul la celalat si intr-un glas am zis: „Poate inca o data?”

8. Robert Tompkins – „In cautarea adevaraului”
In cele din urma, in acest sat linistit, s-au sfarsit cautarile sale. Intr-o coliba darapanata, langa foc statea Adevarul. El nu vazuse niciodata o femeie mai batrana si urata.
– Tu esti Adevarul?
Batrana cu fata sifonata dadu din cap solemn.
– Spune-mi, ce ar trebuie sa zic lumii intregi? Ce fel de mesaj sa le transmit?
Batrana scuipa in foc si zise:
– Spune-le ca sunt tanara si frumoasa!

9. August Salemi – „Medicina moderna”
Lumini orbitoare, sunete ascutite, durere absoluta, iar apoi o lumina calda si primitoare. Albastru curat si atragator. John se simti fericit, tanar si liber. Mergea spre stralucirea radianta.
Durerea si intunericul s-au reintors. John si-a deschis incet ochii umflati. Bandaje, tuburi si ghips. Nu are ambele picioare. Sotia plangea langa el.
– Scumpule, ai fost salvat!