Atunci când viaţa este plinӑ de stres și simţi cӑ ţi-ai pierdut echilibrul emoţional, folosește unul dintre aceste trucuri simple pentru a-ţi relaxa mintea și a-ţi regӑsi stabilitatea de care ai nevoie în câteva secunde.

folosește unul dintre aceste trucuri simple

1. Spalӑ-te pe mâini și pe faţӑ, periazӑ-ţi dinţii – Simpla curӑţare a acestora nu doar te revigoreazӑ, dar te și relaxeazӑ, oferindu-ţi acel sentiment de un nou început.

2. Schimbӑ-ţi șosetele pentru reîmprospӑtare – E un truc vechi, dar să ştii că funcţioneazӑ. Ia cu tine la serviciu o pereche de șosete și schimbӑ-le în toiul zilei. Vei fi uimit de cât de învigorat te vei simţi. Acest truc este folositor în special în zilele când ai mult de umblat.

3. Sunӑ-ţi un prieten apropiat – Uneori o conversaţie rapidӑ cu cineva la care ţii e tot ce ai nevoie pentru a-ţi revigora starea de spirit.

4. Întinde-te – Atunci când te simţi stresat, ridicӑ-te, întinde-ţi mâinile deasupra capului, apleacӑ-te și atinge-ţi degetele de la picioare, rotește-ţi corpul la stânga și la dreapta – fӑ câteva exerciţii de stretching.

5. Ieși în naturӑ – Aerul proaspӑt de afarӑ este mereu o modalitate bunӑ de a-ţi trezi simţurile și a-ţi elibera mintea.

6. Fӑ o pauzӑ pentru niște exerciţii ușoare – fӑ câteva sӑrituri stând depӑrtat, pentru a-ţi pune sângele în mișcare, sau ieși la o micӑ plimbare. Chiar și cel mai ușor exerciţiu îţi poate reduce stresul de moment și îţi energizeazӑ mintea.

7. Îmbracӑ-te așa cum te simţi cel mai bine – atunci când știm cӑ arӑtӑm bine, în mod natural ne simţim mai bine.

8. Ascultӑ muzica ta preferatӑ – Nu este chiar o distragere a atenţiei; dacӑ asculţi o piesӑ optimistӑ, pe care o îndrӑgești, aceasta te poate ajuta sӑ te simţi mult mai bine.

9. Urmӑrește sau citește ceva care te inspirӑ – Uneori ai nevoie de o conversaţie sau de un discurs energizant. Uitӑ-te la un videoclip motivaţional sau citește ceva care te inspirӑ.

10. Râzi cu gura pânӑ la urechi – Uitӑ-te la un videoclip amuzant sau citește revista ta preferatӑ de benzi comice. Un chicot sӑnӑtos îţi poate stimula mintea, oferindu-ţi o nouӑ viziune plinӑ de optimism.

11. Fӑ câteva exerciţii pentru controlul respiraţiei – Respiratul adânc te poate ajuta sӑ reduci stresul, sursa oboselii, și te ajutӑ sӑ îţi îmbunӑtӑţești nivelul de oxigen din sânge. În ceea ce privește tehnicile, acestea pot fi simple, precum inhalarea pentru cinci secunde, ţinerea respiraţiei pentru patru secunde sau expiraţia pentru patru secunde. Poţi încerca și alte tehnici mai elaborate care cer poziţii diferite.

12. Elibereazӑ-ţi cӑile nazale – Dacă alergiile ţi-au blocat sinusurile, te poţi simţi vlăguit şi mofturos. Elibereazӑ-ţi căile nazale cu soluţie salină.

13. Pregăteşte o masă delicioasă – Chiar dacă eşti singur, prepararea unei cine savuroase, aranjarea mesei şi răsfăţul unei experienţe culinare minunate te va face să te simţi mult mai bine. Dacă o mai şi împarţi cu cineva pe care-l iubeşti sau îl respecţi, lucrurile vor deveni şi mai bune.

14. Fereşte-te de vampirii de energie – Vampirii de energie sunt acei oameni care au mereu ceva de care să se plângă, sau care au o problemă care trebuie rezolvată, şi îţi vor stoarce energia din tine făcându-te să le acorzi atenţie sau să le asculţi problemele.

15. Finalizează un lucru important pentru tine – Astăzi este o zi minunată de a termina ceea ce ai început. Puţine sunt sentimentele care sunt mai satisfăcătoare decât acea în care o povară veche ţi-a fost luată de pe umeri.

16. Fă ceva care are un sens pentru tine – Acordӑ-ţi timp pentru un proiect personal, pe care ţi-l doreşti. Sau îndrăzneşte să faci ceva ce ţi-ai dorit de ceva timp, dar nu ai avut până acum timpul sau curajul să-l faci.

17. Ajută pe cineva la nevoie – Viaţa îţi oferă ceea ce dai. Atunci când ai un impact pozitiv în viaţa cuiva, şi viaţa ta primeşte la rândul ei un astfel de impact. Încearcă să faci ceva măreţ, ceva care să ajute o persoană să fie fericită sau să sufere mai puţin. Te asigur că va fi o experienţă plină de satisfacţii.

18. Gândeşte-te la ultimele tale (sau cele mai mari) realizări – Gândeşte-te la acest lucru cel puţin şaizeci de secunde. Simpla amintire a realizӑrilor anterioare te va ajuta sӑ obţii ceea ce îţi dorești în viitor. Cum? Foarte simplu. Îţi aminteşte că dacă ai reuşit o dată, cu siguranţă că mai poţi face asta încӑ o datӑ.

19. Poartă-te ca şi cum astăzi ar fi deja o zi minunată – Fă asta şi vei vedea că va fi. Cercetătorii ne-au arătat că chiar dacă credem că ne purtăm după felul în care ne simţim, de fapt adeseori simţim acele lucruri după felul în care ne purtăm. O atitudine care sӑ degaje optimism și o stare de bine ne conduce mereu la experienţe minunate.

20. Observă ce este corect – Nimic din ce se întâmplă în viaţă nu este bun sau rău. Totul depinde de perspectiva noastră. Şi indiferent de ceea ce se întâmplă, lucrurile mereu se termină aşa cum ar trebui. Fie reuşeşti, fie înveţi ceva din acea întâmplare. Aşa că păstrează-ţi optimismul, apreciază rezultatele pozitive, învaţă din restul.

21. Acordă-ţi un moment pentru a constata cât de departe ai ajuns – uită-te în jurul tău, aminteşte-ţi că ai început totul de la zero, şi că tot ceea ce vezi acum în viaţa ta, e meritul tău, tu le-ai creat. Cu toţii ne putem pierde stima de sine, în special atunci când vedem lucrurile care se petrec în lume. Dar simplul adevăr constă în faptul că dacă ai mai trecut peste ceva în trecut, cu siguranţă o mai poţi face încă o dată, indiferent de obstacole.

A găsi metode simple pentru a te pune pe picioare şi a-ţi redobândi stabilitatea emoţională atunci când simţi că ești la pӑmânt e o abilitate vitală pe care cu toţii trebuie să o stăpânim. Este o practică ce nu ţine cont de timp, pe care oamenii fericiţi şi productivi o folosesc în viaţa de zi cu zi.

Aşadar, tu ce faci ca să te simţi mai bine când viaţa îţi bagӑ beţe în roate?