Oamenii cu un intelect puternic au obiceiuri sanatoase. Ei isi controleaza emotiile, gandurile si comportamentul, astfel incat ele sa contribuie la succesul lor. Uita-te la aceste lucruri pe care oamenii puternici nu le fac si devino la randul tau mai puternic.

Oamenii puternici

1 Nu irosesc timp autocompatimindu-se

Oamenii tari nu pierd timpul plangandu-se de situatia in care se afla sau de modul in care altii i-au tratat. Ei isi asuma responsabilitatea pentru rolul lor in viata si constientizeaza ca viata nu e usoara sau dreapta.

2 Nu isi daruiesc puterile

Ei nu permit altora sa ii controleze si nu le dau putere asupra deciziilor proprii. Nu spun vorbe ca “Sefu` m-a facut sa ma simt prost”, pentru ca ei inteleg ca persoana lor este in control asupra propriilor emotii si ei decid asupra modului in care raspund.

3 Alunga timiditatea

Cei puternici nu incearca sa evite provocarile. Ba mai mult, le incurajeaza si sunt dispusi sa fie flexibili. Ei inteleg ca schimbarea este inevitabila si se incred in abilitatile lor de a se adapta.

4 Nu irosesc energie in lucrurile pe care nu le pot controla

Nu vei auzi o persoana cu un intelect puternic sa se planga de un bagaj pierdut in aeroport sau de trafic. Ei se vor asa pe lucrurile pe care le pot controla in propria viata. Recunosc ca uneori singurul lucru pe care il pot controla e atitudinea lor.

5 Nu incearca sa multumeasca pe toata lumea

Cei tari au recunoscut ca nu e nevoie sa multumesti pe toata lumea mereu. Nu le este frica sa spuna “Nu” sau sa ia cuvantul cand este necesar. Se straduiesc sa fie amabili si placuti, dar se descurca cu cei pe care ii supara.

6 Afacerile prezinta riscuri calculate

Nu iau decizii riscante sau prostesti, dar nu se tem de riscurile calculate. Isi petrec timpul cantarind riscurile si beneficiile unei decizii importante si sunt pe deplin informati de potentialele necazuri pe care le pot provoca actiunile lor.

7 Nu traiesc in trecut

Ei nu incearca sa rascoleasca trecutul si nu isi doresc sa fi facut un anumit lucru in alt mod. Isi accepta trecutul si invata din el. Nu traiesc din gloria zilelor trecute sau din experientele proaste, ci traiesc in prezent si planuiesc viitorul.

8 Nu isi repeta greselile

Oamenii puternici isi asuma responsabilitatea pentru comportamentul lor si invata din greselile facute. Ca un rezultat, ei NU continua sa faca aceleasi greseli din nou. Trec mai departe si iau decizii mai bune in viitor.

9 Se bucura de succesul altora

Cei cu intelectul puternic pot aprecia si celebra succesul altora in viata. Nu sunt gelosi si nu se simt tradati cand altii ii depasesc. Ei admit ca succesul vine o data cu munca grea si sunt dispusi sa munceasca din greu pentru propria sansa la succes.

10 Nu renunta la primul esec

Ei nu vizualizeaza esecurile ca pe niste motive pentru a renunta, ci folosesc aceasta cadere pentru oportunitatea de a creste si sa se imbunatati. Vor continua, pana vor reusi.

11 Nu le este frica de singuratate

Pot tolera sa fie singuri si nu se tem de liniste. Nu le este frica sa fie singuri cu propriile ganduri si pot folosi acest timp ca sa fie productivi. Le plac propria companie si nu sunt dependenti de compania altora.

12 Nu simt ca lumea le este datoare cu ceva

Ei nu s-au nascut cu o mentalitate conform careia altii trebuie sa aiba grija sa le fie lor bine sau ca lumea trebuie sa le dea ceva. Cauta oportunitati si se bazeaza pe propriile lor merite.

13 Nu se asteapta la rezultate imediate

Indiferent ca lucreaza sa-si imbunatateasca aspectul fizic sau cladesc o noua afacere, oamenii puternici nu se asteapta la rezultate imediate. Isi folosesc abilitatile si timpul in cel mai bun mod cu putinta si inteleg ca adevaratele schimbari cer timp.  (Via)