Zece moduri de a imbunatati memoria
Stiti de ce copiii au o memorie mai buna ? Deoarece acestia  in mod constant isi antreneaza creierul. Memoria este un instrument foarte puternic, dar devine inutilizabil cand nu este antrenat pentru o perioada  mai lunga de timp. Dar voi  ce faceti  pentru ca creierul  dumneavoastra sa ramana activ si productiv ? Va oferim 10 moduri de a imbunatati memoria si auto-dezvoltare:

297198-1366x768

Zece moduri de a imbunatati memoria

1. Citeste o carte buna

In timpul lecturii, creierul se forteaza de a memora informatii despre caracterul si sentimentele eroilor la fel si diferite evenimente. In creier apar imagini clare, care  stimuleaza imaginatia. Astfel, lectura imbunatateste memoria, dezvolta intelectul si  vocabularul.


2. Jocuri de calculator

Gamerii vor fi incantati sa afle ca nu petrec timpul in zadar in fata monitorului, ci dimpotriva  antreneaza creierul . Dar mai este un lucru … Pentru a antrena creierul este suficient  o jumatete  sau maximum o ora de joc, cu siguranta nu toata seara sau toata ziua. In timpul jocului intelectual sau logic va trebui sa ganditi, sa alegeti o strategie si sa planificati pasii urmatori. Daca aveti un loc de munca de rutina, atunci un joc de jumatate de ora are efectul de a mentine creierul in starea activa.

3. Somnul

Somnul sanatos de opt ore  este esential pentru mentinerea creierul in stare buna. In timpul zilei, creierul tau  rezolva diverse probleme si exercitii de la simple la foarte complexe, asa ca noaptea are nevoie de o odihna buna ca incepand din ziua urmatoare sa poti rezolva in mod eficient problemele tale.

4. Invata ceva nou

Ganditi-va la ce ati dori sa invatati, ce va place cel mai mult, si aplicati. Incercati-va fortele  la un nou  hobby    care poate fi calarie,desen sau antrenamente de box etc. Incercati sa scrieti o poezie sau o poveste pentru copii. Faceti ceva ce n-ati facut niciodata, si dati voie  creierului sa participe in  mod activ.

5. Scapa de rutina

Antrenati-va comportamentul neobisnuit,fiti spontan si imprevizibil . De exemplu, inlocuiti  cafeaua de dimineata cu un suc proaspat natural, incercati sa invatati sa scrieti cu mana stanga, modificati ruta obisnuita astfel scapati de rutina.

6. Lucrati mai mult cu numere

Iti amintesti tabla inmultirii? Iti amintesti cum se numara in minte? Nu ne putem imagina viata fara calculatoare tip desktop sau in telefon. Incercati sa calculati manual achizitiile  de la supermarket sau de a face alte calcule in minte. Cu acest prilej  va faceti  creierul sa functioneze, dar  o sa antrenati si  memoria.

7. Invata pe de rost

Cate poezii stiti pe de  rost? Dar copiii stiu zeci de poezii. Puteti invata poezioare impreuna cu copiii dumneavoastra sau sa invatati o duzina (sau mai multe)poezii preferate a poetilor clasici sau contemporani. In asa fel, nu doar antrenati memoria ci si o imbogatiti cu lucruri frumoase. Si intr-o buna zi va surprindeti colegii sau rudele, recitind pe de rost o poezie.

8.Povestiti despre trecut

Incercati sa povestiti cuiva despre ziua de ieri ,insa luand-o de la sfarsit, anume ce ati facut aseara, in timpul zilei,cum ati inceput ziua de ieri. Privind spre trecutul apropiat sau indepartat, va activati memoria si nu-i dati  sansa de a sterge aceste informatii ca fiind inutile.

9. Invatarea limbilor straine

Invatarea limbilor straine este un antrenament excelent pentru creier, dar si in viata de zi cu zi aceste cunostinte sunt intotdeauna necesare. Ia drept lege de a memora pe zi cel putin zece cuvinte noi.Iar atunci cand ai intrat in ritm, poti incerca sa formezi si fraze.

10. Dezvoltati vocabularul

Descoperiti cuvinte noi in fiecare zi. Acest lucru poate fi un lucru comun si  la specializarea dumneavoastra. Utilizati  dictionare pentru a gasi interpretarea cuvantului necunoscut sau  sinonime pentru cuvinte cunoscute. Incercati  sa utilizati cuvinte noi in vorbirea de zi cu zi.

Daca nu antrenati in mod regulat  memoria, o pierdeti. Pentru a pastra memoria in forma cea mai buna, utilizati aceste 10 sfaturi.Salvati-le pe wall, pe blog, sau pe desktop…Nu va lua mult timp, dar  in curand va veti simti mai bine observand efectul functionarii creierului dumneavoastra.