1. Citind autorii care scriu bine, te obisnuiesti sa vorbesti bine.
2. Cultura nu este numarul de carti citite, ci numarul celor intelese.
3. Oamenii care citesc carti ii vor controla intotdeauna pe cei care se uita la televizor.
4. Cartea este intotdeauna mai buna decat filmul, deoarece nu exista nici o limita la imaginatie pentru efectele speciale.
5. Cu cat citesti mai mult, cu atat mai putin imiti.
6. Oamenii se impart in doua categorii: cei care au citit carti si cei care ii asculta pe cei care au citit.
7. Cum un munte de banuti se transforma in multi lei, la fel si cunostintele acumulate zi de zi se transforma in intelectualitate.
8. Citirea este pentru minte la fel ca exercitiile fizice pentru corpul tau.
9. Exista doar un singur lucru mai rau decat sa nu te atingi de o carte in ultimele 90 de zile, acela de a nu fi citit in ultimele 90 de zile si sa ne gandim ca nu s-a intamplat nimic. © Jim Rohn
10. Exista o infractiune mai rea decat arderea cartilor. Sa nu le citesti. © Ray Bradbury
11. Pentru a deveni destul de inteligent e nevoie sa cititi 10 carti bune, iar pentru a le gasi e nevoie sa cititi mii de carti.
12. Cartile sunt ganduri – nave care calatoresc prin valurile timpului si cu grija transporta marfa pretioasa din generatie in generatie. © Francis Bacon
13. Amintiti-va ca ceea ce reprezentati este determinat de ceea ce ati citit. © Jim Rohn
14. Aveti incredere in carti. Ele va sunt cele mai apropiate. Ele sunt silentioase atunci cand trebuie si iti spun multe atunci cand le deschizi.
15. O carte buna este precum un iceberg, sapte optimi sunt ascunse sub apa. © Ernest Hemingway
- Facebook0
- LinkedIn0
- Facebook Messenger
- Total: 0
Deci…..:),am descoperit acest site de curând si m am îndrăgostit atât de tare de el,încât a trebuit sa îl citesc pe tot…..fiecare cuvintel,as vrea sa te rog sa scrii si câteva titluri de cărți care ar trebui citite într o viața:)multumesc
buna Roxana!
scuze ca-mi permit sa intervin si tot odata ma bucur ca pot spune cateva cuvinte.
chiar de crezi sau de nu crezi Biblia e cartea care merita citita si care trebuie citita, de fapt credinta vine in urma auzirii(citirii), mai apoi:
Astazi traim intr-o vreme in care sunt mai multi scriitori decat cititori, si totusi un scriitor bun in cele din urma tot va fi observat. Daca vrei sa ai parte de literatura adevarata, atat clasica cat si contemporana citesti opera marilor scriitori.
Lev Tolstoi -Anna Karenina, Razboi si pace, Jane Austen- Emma, Mandrie si prejudecata, Albert Camus- Ciuma,, Ernest Hemingway- Batranul si marea, Mircea Eliade- Maitreyi, Nunta in cer, Intoarcerea din rai , , Vladimir Nabokov-Lolita , Camil Petrescu- Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi, Gabriel Garcia Marquez-Dragoste in vremea holerei , Umberto Eco- In numele trandafirului, Feodor Dostoievski- Crima si pedeapsa, Fratii Karamazov, etc, Of! …sunt asa de multi care merita cititi.
As mai adauga si un sfat “tehnic”. cand te apuci de o carte citeste mai intai biografia scriitorului, o sa intelegi mult mai bine ceea ce citesti pe urma.
Parerea mea e ca cel mai bine citesti carti din domenii de care ai nevoie. Daca esti avocata, carti despre legi si interpretarea lor sau cazuri rezolvate. Daca esti inginera, carti despre stiinta si tehnica…cred ca ai prins ideea 🙂
Literatura inca nu m-am prins cu ce m-ar putea ajuta. Citeam cand eram mica, imi placea, dar nu-i vedeam nicio utilitate.
Foarte frumos! Da, împreună putem modifica și schimba conduite! Cartea este un prieten extraordinar! Iubesc cărțile și-mi place să împărtășesc, să vorbesc/să vorbim despre conținutul lor.
…Am citit zilele astea o carte minunată, care m-a ajutat să-mi ordonez și mai bine gândurile – ”Viața te învață”(Eleanor Roosevelt).
V-o recomand din toată inima!
Ai dreptate.
Eu mai am putin din aceasta carte si este absolut captivanta…Cu toate ca teoretic se stiu multe lucruri de acolo, lumea nu le constientizeaza in totalitate.
Excelent articol, felicitari!
Buna,
Eu am descoperit de curand un autor extraordinar: Rabindranath Tagore. Daca sunteti mai visatori, este exact ce cautati. Eu am citit “Gora” si a fost minunata, iar finalul extraordinar, iti da viata si te face sa vezi lucrurile intr-un mod foarte frumos. Il recomand din toata inima.
O zi frumoasa!
Excelent evidentiat! Chiar era necesar de scris si e musai de constientizat! Multumesc!
Memoriile unei gheise – Arthur Golden e o alta carte superba ce merita citita 🙂
Pot spune ca rezonez 100% cu articolul de mai sus. Felicitari pt articol!
Sunt de acord si cu Florin, care spunea ca intai de toate trebuie sa citesti Biblia. Asa este, insa vin aici cu o mica precizare: in opinia mea, este mai bine sa citesti mai intai ceva istorie universala, pt a avea cat de cat o imagine de ansamblu asupra lumii de ieri si de azi si imediat apoi Biblia. Asta deoarece sunt multe informatii, fapte si evenimente in Biblie, pe care le vei intelege mult mai bine daca stii istorie (de ex Exodul, Regii, revoltele macabeilor, istoria Susanei etc) …asta bineinteles, fara sa pun la socoteala valoarea spirituala a acestei carti, care este inestimabila.
Oricum, pt dezvoltarea culturii generale, dupa parerea mea, este important sa avem lecturi diversificate. Numai astfel de lecturi iti permit sa faci legatura intre domenii si sa ai o imagine mai clara si de ansamblu asupra lumii si vietii.
Asta, cu mii de carti, pentru a gasi 10 bune, e din “glezna” rau. Daca citesti numai Sandra Brown, Coehlo, politiste ieftine sau carti de bucate, e posibil sa citesti 10.000 de carti si sa nu gasesti 10 bune. Dar daca, de ex., il iei pe Dostoievski la rand, din 10 citite, 10 sunt bune. In general, se presupune ca, dupa vreo 200 de carti citite, informatia incepe sa se repete. Sigur, se completeaza, apar amanunte, pot aparea perspective noi, cate o idee noua, dar, in mare, e totul acolo. Dar depinde de ce carti citesti. Daca citesti 400 bune, ti-ai acoperit toata marja de probabilitate :). Dar, inca o data, depinde de ce citesti.